Center for Sustainable Entrepreneurship (CenSE) - Odisee
Center for Sustainable Entrepreneurship (CenSE) - Odisee

PWO COntent

Deel dit op

CenSE onderzoekers: Saskia Vanden Eede en Karel Deneckere
Looptijd: 16 september 2023 - 15 september 2025
Financiering: PWO (Odisee)
Partners: Katja Verbeeck en Thomas Van den Bossche (UCE)
 
Samenvatting 

In het PWO project COntent, dat volledig gesubsidieerd wordt door Odisee, verdiepen we ons in de opportuniteiten die generatieve AI biedt voor de contentmarketeer en begeleiden we de Vlaamse kmo met de toepassing ervan binnen hun contentmarketingactiviteiten.

Dagelijks komen er nieuwe contentgeneratietools op de markt wat enerzijds maakt dat deze technologie toegankelijker wordt. Anderzijds wordt het daardoor ook moeilijker om wegwijs te geraken in de veelheid aan mogelijkheden.

Door de polemiek die recent ontstaan is, is er nood aan duidelijkheid over de manier waarop de Vlaamse kmo aan de hand van deze technologie een duurzame impact kan maken op haar bedrijfsvoering.

Dit project heeft dan ook als doel de Vlaamse kmo of meer specifiek contentschrijvers en spelers binnen communicatie- en contentagentschappen:

  • te laten zien op welke manier hun contentmarketingactiviteiten aan de hand van deze technologie kunnen geautomatiseerd en geoptimaliseerd worden;
  • te inspireren en te begeleiden bij het produceren van gepersonaliseerde, tekstuele content aan de hand van volledig uitgewerkte contentgeneratiecases;
  • te sensibiliseren rond juridische en ethische aspecten van automatische contentgeneratie.

Dit onderzoek zal dus een 360° perspectief bieden door zowel de strategische, technologische, juridische als ethische aspecten mee te nemen bij de uitwerking van een aantal praktische use-cases op maat van de Vlaamse kmo.

Nieuwsgierig? Contacteer saskia.vandeneede@odisee.be (CenSE) of katja.verbeeck@odisee.be (UCE)

COntent
Center for Sustainable
Entrepreneurship
Telefoon
02 609 88 64