Center for Sustainable Entrepreneurship (CenSE) - Odisee
Center for Sustainable Entrepreneurship (CenSE) - Odisee

Nieuws

ūüďē Boekhoofdstuk: Sustainability in Higher Education

Karel Deneckere, Bart Henssen en Elien Crois onderzochten het potentieel van systeemdenken bij de transformatie van hogeronderwijsinstellingen naar duurzaamheid. Dit wordt geïllustreerd door de case study van Education for Sustainability Hub. Geïnteresseerd in de systeemtransformatie van het hoger onderwijs naar duurzaamheid? GrowthFundMe logo

Rapport - mapping van crowdfundingplatformen

2024/03

Crowdfunding heeft zich ontpopt als een krachtige manier om fondsen te werven voor allerlei initiatieven, waaronder projecten ten voordele van de gemeenschap. Het GrowthFundMe project wil een e-learning en civic crowdfundingplatform ontwikkelen om community-based ondernemerschap te steunen. Daarom werden bestaande crowdfundingplatformen geanalyseerd. Benieuwd naar onze inzichten?

Ontdek het rapport
Micro-credential

Micro-credential Duurzame oplossingen voor complexe problemen

2024/01

In het filmpje legt het hoofd van onze onderzoeksgroep, Bart Henssen, uit waarom het nodig is om voor complexe problemen duurzame oplossingen te zoeken. Leer je graag meer over deze systemische manier van denken en ben je op zoek naar een korte, praktijkgerichte en wetenschappelijk onderbouwde opleiding om duurzame veranderingen te kunnen realiseren?

Ontdek het filmpje
EMS

Masterclass 2 - Duurzame bedrijfsvoering en duurzaamheidsrapportering

2024/01

Vanwege het succes van de vorige editie, lanceert EMS binnenkort (in mei) de tweede editie van de opleiding over duurzame bedrijfsvoering en duurzaamheidsrapportage. Duurzaamheid bepaalt steeds meer het voortbestaan van bedrijven. ESG-criteria geven weer in hoeverre ondernemingen hun verantwoordelijkheid voor het milieu en hun stakeholders opnemen, en met de komst van de CSRD zullen veel bedrijven daar ook data over moeten verzamelen en erover rapporteren. Ontdek hoe je duurzaamheidsrapportage in jouw bedrijf kunt implementeren. Ontvang praktische inzichten en ontdek tools tijdens de EMS Masterclass Duurzame Bedrijfsvoering. 

Ontdek de masterclass
Teach4SD

ESD Talk #1: Europese ontwikkeling op het integreren van duurzame ontwikkeling in het onderwijs

2024/01

Het TEACH4SD consortium is verheugd om een open uitnodiging te verspreiden voor de allereerste ESD Talk op 23 januari 2024 14:00-15:00 uur. De ESD Talks zullen de komende vier jaar de key stakeholders, onderwijzers, beleidsmakers en leiders uit de industrie samenbrengen om duurzame praktijken in het onderwijs te bespreken en te promoten. In het eerste webinar presenteert Vera Leuner, beleidsmedewerker bij DG EMPL, de Europese aanpak van vaardigheden voor de groene transitie. Sluit aan bij deze bijeenkomst die de industrie, onderwijsinstellingen en beleidsmakers samenbrengt om te discussi√ęren en waardevolle inzichten te delen over de vooruitgang en de uitdagingen bij het integreren van duurzaamheid in het onderwijs.

Registreer hier
Center for Sustainable
Entrepreneurship
Telefoon
02 609 88 64