Nieuws

Uitnodiging webinar: Duurzame jobs dankzij een circulaire transitie

2021/04

De circulaire economie is aan een stevige opmars bezig. De toepassingen worden alsmaar talrijker en diverser. En dat geldt ook voor de jobs!

In het ESF-project S-Circel onderzoeken de Provincie Oost-Vlaanderen, Odisee Hogeschool, The Circular Hub en SBCM welke kansen de circulaire economie biedt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een duurzame job te helpen.

 

Lees meer over dit project hier

Ongelijkheid op de arbeidsmarkt door COVID?

2021/04

Hoofd van CenSE Bart Henssen en onderzoeker Tim Gielens werkten mee aan een themanummer over de coronamaatregelen in het Tijdschrift voor Arbeidsvraagstukken.
Ze schreven mee aan een essay over de COVID-19-crisis en ongelijkheid op de arbeidsmarkt.

 

Meer info over deze editie vind je hier

Koers naar talent in overvloed: inclusief HRM als kompas

2021/03

CenSE onderzoeker Tim Gielens en hoofd van CenSE Bart Henssen schreven mee aan het boek van collega Bart Moens over inclusief HRM als kompas. 

Een tekort aan talent … en dat terwijl honderdduizenden mensen werkloos aan de kant staan? Kortgeschoolden, 55-plussers, mensen met een migratieachtergrond, mensen met een beperking, langdurig arbeidsongeschikten. Onbenut talent. Steeds meer werkgevers willen dat onbenut talent benutten. Inclusief werkgeven dus. Helaas weten zij niet altijd handen en voeten te geven aan dat inclusief werkgeven. Het blijft bij goede voornemens. Jammer, want niemand wint daarbij.

Lees er meer over en/of koop het boek hier

Online International Teacher Training - Sustainable Devevelopment & SDGs in Vocational Education

2021/01

Hoe bereid ik mijn studenten voor op een wereld in verandering? Hoe kan ik met duurzaamheidscompetenties en de SDG’s aan de slag in mijn lespraktijk? Hoe bouw ik als docent mee aan een duurzame school? Benieuwd? Schrijf dan snel in voor de gratis International Online Teacher Training: Sustainable Development & SDGs in vocational education.
 

Lees er meer over hier

CenSE onderzoekers verzorgen webinar tijdens digitale donderdagen van Unizo

2021/01

Katja Verbeeck (UCE – User Centered Electronics&ICT ) en Saskia Vanden Eede (CenSE – Center for Sustainable Entrepreneurship), geven een aantal praktische, inzetbare tips mee op basis van hun learnings uit het de 'Start2AIM' en 'Data Smart Ondernemen' projecten.
 

Meer informatie vindt u hier

Roland D'Ieteren overleden

2020/12

We kregen het spijtige nieuws dat Roland D'Ieteren, van het gelijknamige familiebedrijf, overleden is. Hij werkte recent nog mee aan de CenSE case study over D'Ieteren voor Les Hénokiens.
 

Lees de case study hier

De impact van bedrijfsmoeilijkheden op de familie van de ondernemer

2020/12

De corona-crisis heeft een grote impact op de ondernemers en hun bedrijven. Maar wat is de impact op de familie van de ondernemer wanneer er bedrijfsmoeilijkheden opduiken? Lees er alles over in het rapport dat CenSE en KULeuven schreven in samenwerking met de UGent. 
 

Lees het rapport hier

CenSE in samenwerking met Colruyt Group

2020/11

Heeft u al gehoord over ons LogILereN-project omtrent logistiek? Kom in dit filmpje meer te weten over onze samenwerking met Colruyt!
 

Bekijk de video hier

DataSmart Wijzer Webinar

2020/09

Hoe AI-tools inzetten voor marketing personalisatie? (Sessie 1)

 

Neem een kijkje op de datasmart website

Intrinsieke motivatie is corona-proof

2020/08
Duurzaam HRM bevordert de intrinsieke motivatie van werknemers. Tijdens en na deze coronacrisis is dat nog belangrijker dan ooit. ‘Intrinsieke motivatie is veel krachtiger dan extrinsieke motivatie en gaat langer mee.’

Wat duurzaam humanresourcesmanagement eigenlijk is? Om dat duidelijk te maken, plaatst Bart Henssen, bij Odisee-hogeschool hoofd van het Center for Sustainable Entrepreneurship, duurzaam tegenover strategisch HR.

Lees het artikel van Partena Professional hier

Eerste hulp bij digitale marketing

2020/08
Marketeers moeten vandaag meer kunnen dan communicatiecampagnes bedenken. Ze moeten ook websites optimaliseren, data uit sociale media en e-mailcampagnes trekken en algoritmes aanwenden om klantenprofielen op te stellen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Docenten en onderzoekers Saskia Venden Eede en Katja Verbeeck schieten bedrijven te hulp.

Lees het volledige artikel hier

ESF-project Inclusief werkgeversgedrag

2020/07
Wat hebben werkgevers nodig om effectief de stap te zetten naar inclusief werkgeversgedrag? Op welke wijze kunnen zij hierin best ondersteund worden? Als verantwoordelijke voor de aanwerving van medewerkers binnen je organisatie kan je je steentje bijdragen aan nieuwe inzichten in verband met het aanwerven van medewerkers met een arbeidsbeperking door deze vragenlijst in te vullen.

Vragenlijst
Center for Sustainable
Entrepreneurship
Telefoon
02 300 22 19