Expertise 1

Duurzame bedrijfsvoering

CenSE ondersteunt organisaties om op een systematische manier hedendaagse trends en uitdagingen te vertalen in een duurzame bedrijfsvoering. Deze duurzame bedrijfsvoering houdt eveneens in dat zij past in de Duurzaamheidsagenda van de Verenigde Naties en een invulling geeft aan de daarin geformuleerde duurzaamheidsdoelstellingen (SDGs). 

Wilt u graag samenwerken en…

…bent u een
bedrijf?

…bent u een
onderzoeker?

…bent u een
student of docent?

Lopende projecten

Studiedag: Duurzame verandering in het hoger onderwijs

Op vrijdag 11 oktober verwelkomden we Peter Wollaert – Managing Director CIFAL Flanders, tijdens de studiedag Duurzame verandering in het hoger onderwijs. Tijdens deze studiedag, georganiseerd door het Center for Sustainable Entrepreneurship, introduceerde Peter Wollaert ons in hoe we als hogeschool in de praktijk aan de slag kunnen gaan met de Sustainable Development Goals. Benieuwd naar de foto’s? Die kan je hier vinden.

Lees Meer

Familiebedrijven en de crisis

"Wat is de invloed van de crisis van 2008 op de familiebedrijven en hoe hebben zij die zware crisis weerstaan (anders/beter dan niet-familiebedrijven)?"

Lees Meer

Langlevendheid van familiebedrijven

De determinanten van langlevende familiebedrijven worden onderzocht en zullen uitmonden in een onderzoekspaper.

Lees Meer

Afgelopen projecten

Lotabel

Het Aqua-ERF startte in 2009 met onderzoek naar de kweek van de zoetwaterkabeljauw. Uit deze AquaVlan- en EVF-onderzoeken hebben we veel kennis en ervaring opgedaan over deze vis in zijn verschillende levensstadia.

Lees Meer

Smaak, welzijn en teelt van rivierkreeft

Binnen het eerste PWO-project dat zich richtte op de teelt van de Europese rivierkreeft (Astacus astacus) in recirculatie-aquacultuursystemen (RAS) zijn een hele reeks kweekparameters onderzocht, met de nadruk op de juveniele fase van de kweek.

Lees Meer

Grenzeloos ondernemen

'Grenzeloos ondernemen' peilt naar de voorwaarden en barrières om over de grens te ondernemen.

Lees Meer

Onderzoekers

Publicaties

Telefoon
02 300 22 19
E-mail
info@odicense.be