Expertise 1

Duurzame bedrijfsvoering

CenSE ondersteunt organisaties om op een systematische manier hedendaagse trends en uitdagingen te vertalen in een duurzame bedrijfsvoering. Deze duurzame bedrijfsvoering houdt eveneens in dat zij past in de Duurzaamheidsagenda van de Verenigde Naties en een invulling geeft aan de daarin geformuleerde duurzaamheidsdoelstellingen (SDGs). 

Wilt u graag samenwerken en…

…bent u een
bedrijf?

…bent u een
onderzoeker?

…bent u een
student of docent?

Lopende projecten

Studiedag: Duurzame verandering in het hoger onderwijs

Op vrijdag 11 oktober verwelkomden we Peter Wollaert – Managing Director CIFAL Flanders, tijdens de studiedag Duurzame verandering in het hoger onderwijs. Tijdens deze studiedag, georganiseerd door het Center for Sustainable Entrepreneurship, introduceerde Peter Wollaert ons in hoe we als hogeschool in de praktijk aan de slag kunnen gaan met de Sustainable Development Goals. Benieuwd naar de foto’s? Die kan je hier vinden.

Lees Meer

Familiebedrijven en de crisis

"Wat is de invloed van de crisis van 2008 op de familiebedrijven en hoe hebben zij die zware crisis weerstaan (anders/beter dan niet-familiebedrijven)?"

Lees Meer

Langlevendheid van familiebedrijven

De determinanten van langlevende familiebedrijven worden onderzocht en zullen uitmonden in een onderzoekspaper.

Lees Meer

Afgelopen projecten

Overdracht van de onderneming naar de werknemers

Het project richt zich inzonderheid op die KMO’s waarvan de bedrijfsleider de pensioenleeftijd bereikt (heeft) of aan overname denkt, de zogenaamde ‘vergrijzende KMO’s’.

Lees Meer

Succesvol ondersteunen van verandering in familiebedrijven

Met dit onderzoek wilden we nagaan in hoeverre veranderingsprocessen meer gedragen kunnen worden (‘mijn en/of ‘ons’ veranderingstraject) door de (niet-)familiale medewerkers in familiebedrijven en hoe psychologisch eigenaarschap kan bijdragen tot geslaagde veranderingsprocessen in familiebedrijven.

Lees Meer

Europese rivierkreeften in recirculatiesystemen

In dit project zullen we nagaan bij welke temperatuur, lichtregime, waterkwaliteit, dichtheid en omgeving volwassen Europese kreeften gekweekt moeten worden om optimaal te groeien en welke voeding daarvoor nodig is.

Lees Meer

Onderzoekers

Publicaties

Telefoon
02 300 22 19
E-mail
info@odicense.be